Historien

Historien om Hotel Ærøhus

Velkommen til Hotel Ærøhus, byens ældste hotel med rødder tilbage i 1700-tallet. Hotellet har været familiedrevet gennem mange generationer og har skiftet navn mange gange. Det startede som Bonsacks Gjæstgiveri i 1836, og gennem årene har det haft navne som Marcussens Hotel, Hotel Skandinavien (i to perioder) og højskole-Hotellet.

Hotel Ærøhus har gennem årene fungeret som samlingssted for omrejsende kunstnere og byens kulturelle oplevelser, herunder maskerade. Vi afholder stadig forskellige arrangementer såsom alsang og sommeruniversitet.

18 juni 1954 åbnede hotellet med navnet Hotel Ærøhus, og med hjælp fra Marsall hjælpen i begyndelsen af 50’erne blev 2. sal opført som hotelværelser på hovedbygningen. I 1970’erne blev store dele af bygningerne bagtil og haveværelserne opført, hvilket har givet hotellet en moderne og rummelig atmosfære.
Familieværelserne i Dauers hus har en særlig historie. De var oprindeligt hestestalde til postmanden Dauers hestevogn, men er nu renoveret til komfortable og hyggelige værelser til vores gæster.

Vi er stolte af vores hotel og dets historie, og vi glæder os til at byde dig velkommen til en unik og autentisk oplevelse på Ærø.